Felújítják a 4-6-os villamos vonalát: hónapokig tartó káosz jön

Június 16-tól szeptember 2-ig felújítják a 4-es és a 6-os villamos vonalát az Oktogon és a Harminckettesek tere között. Emiatt a nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig közlekednek - adta hírül a BKK Zrt.
Domokos László, 2018. június 13. szerda, 11:14
Fotó: Napi.hu

A kimaradó szakaszon, az Oktogon és Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni, a pótlásban résztvevő járművek alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel felszereltek - írta a BKK.

A villamospótlók zavartalan közlekedése érdekében a Nagykörút Oktogon és Pál utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a közúti forgalom.

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én - az ideiglenes forgalmi rend kialakításának idején - az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár. A korlátozáshoz kapcsolódóan a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákat végeznek majd.

A június 16-án kezdődő felújítás során a BKV Zrt. beruházásában a korábbinál korszerűbb felépítményű villamospálya épül, ezáltal a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munka a mostaninál gyorsabb, egyszerűbb lesz.

Forrás: BKK
Napi.hu


A Nagykörút Oktogon és József utca közötti szakaszán kezdődő rekonstrukció során több mint 3 kilométeres hosszon épül át a villamospálya, emellett több kisebb, a fenntartáshoz kapcsolódó beavatkozást is elvégeznek. Ezen a szakaszon utoljára a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak a közlekedésbiztonság fenntartásához elengedhetetlen, kisebb, lokális javítások zajlottak. Pályafenntartási munkák miatt rövidebb időszakokra a Mester utca környékén és a Margit körúton is kell majd korlátozásokra számítani.

Képünk illusztráció, forrása: Katona Vanda / Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK