Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar falu program célja a következő években a falusi létforma népszerűsítése. Ehhez pedig nemcsak arra van szükség, hogy az emberek megismerjék a vidéki életet, de arra is, hogy csökkentsék az infrastruktúrabeli különbségekből és a közszolgáltatások elérhetőségéből esetleg még adódó hátrányokat - idézi az MTI a minisztert.

A következő évi költségvetésben ezért útfelújításra és a falusi közösségi szolgáltatások javítására is 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre, és az a cél, hogy hasonló összegeket biztosítsanak 2021-ben és 2022-ben is.

Jelenleg 170 milliárd forintos költséggel épül a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út. Ezen felül Zala megyében mintegy 90 milliárd forint kellene arra, hogy a három- vagy még több számjegyű mellékutakat is fel tudják újítani - erről Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszélt.

Halász Gábor beszédében említést tett arról, hogy fél éve lett a település a székhelye a Strokeinfo Alapítványnak. Ezzel a szervezettel közösen Kiskutason egy új intézményt, rehabilitációs központot szeretnének létrehozni a stroke túlélők számára.