Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a fővárosi önkormányzat közlekedésfejlesztési beruházásait megvalósító Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) a Széchenyi lánchíd és a Várhegyi alagút felújításának tervezésére - közölte a BKK. A budapesti Duna-hidak felújításának sora a Szabadság híd, az Északi vasúti híd, a Margit híd után a Széchenyi lánchíddal folytatódik majd.

A jelenkor igényeinek megfelelő teherbírás kialakítása érdekében cserélni kell a Lánchíd pályalemezét, el kell végezni a korrodált acélszerkezetek javítását és korrózióvédelmét, a nem megfelelően működő hídsarukat ki kell javítani, illetve a láncszerkezet szorulásait meg kell szüntetni - állapította meg az a célvizsgálat, amely 2011 szeptemberében a híd állapotának és teherbírásának felmérésére készült.

A felújítás tervezésekor a gyalogos- és közösségi közlekedést részesítik majd előnyben.

A Lánchíd felújításához kapcsolódva felújítják a Várhegyi alagutat is, amelynek során a teljes gépészeti rendszert, az alagút szigetelését és útburkolatát kijavítják. A felújítások tervezése során a Clark Ádám tér forgalomtechnikai kialakítását is felülvizsgálják.

A tervezésre kiírt közbeszerzés eredményhirdetése június 3-án lesz, a nyertesnek a felújítási terveket 2014-ben kell leszállítania, és forrás biztosításáról szóló döntést követően ezután kezdődhetnek el a 2-3 éven át tartó kivitelezési munkák - olvasható a BKK közleményében.