Igen, igaz, hogy március 13-án a Nyugati pályaudvarnál feltartóztattak a rendőrök. Onnan elvittek és meggyanúsítottak Gyárfás zsarolásával - közölte Imrich K. a Borssal.

A szlovákiai férfi volt a rendőrség szerint az, aki egy zsarolólevelet adott át Gyárfás Tamásnak, amelynek a hátterében a sajtó szerint a Fenyő-gyilkosság miatt elítélt Jozef Rohác vagy a szintén felbujtóként meggyanúsított, más ügyekben már elítélt Portik Tamás állt. Múlt héten vették őrizetbe Gyárfást, akit szintén amiatt vizsgálnak, hogy felbujtóként részt vett Fenyő János megöletésében. Az előállítást az ügyészség szerint az alapozta meg, hogy egy hangfelvétel került a birtokukba, amelyen szó van a gyilkosságról. Ehhez pedig egy házkutatás során jutottak hozzá a hatóságok, amelyet a zsarolás miatt foganatosítottak.

QP | Quality Placement

Viszont Imrich K. szerint az egész zsarolásból semmi nem igaz. "Ez a legnagyobb hülyeség, amit a rendőrség valaha is produkált! Ez egy sci-fi! Soha, senkit nem zsaroltam. Nem szeretném, ha ehhez bármi közöm is lenne. Nekem mindegy, hogy Gyárfás megdöglik vagy kivirágzik" - írta a Borsnak a férfi.

Pénteken úgy döntöttek, hogy Gyárfás Tamást lakhely elhagyási tilalommal sújtják, nyomkövetőt szerelnek rá.

A fotó forrása: MTI Fotó/Mihádák Zoltán.