Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vagyonvédelmi és takarítási feladatokra szerződött, huszonegy cégből álló láncolatot azért hozták létre, hogy elkerüljék az egymásnak kölcsönadott munkavállalók után a közterhek befizetését. A munkavállalókat bejelentették, de utánuk a járulékokat és az áfát nem fizették meg - írta közleményében a NAV.

A NAV pénzügyi nyomozói Baranya és Pest megyében 45 helyszínen folytattak vizsgálatot.

A bűnszervezet két tagját kommandósok fogták el, egyikük luxuslakásában éles lőszerrel töltött fegyvert találtak. Az engedély nélkül tartott fegyver miatt a gyanúsítottat - a költségvetési csalástól függetlenül - a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A pénzügyi nyomozók a kár megtérülése érdekében bankszámlákat, üzletrészeket, ingatlanokat zároltak, motorcsónakot, nagy értékű luxus- és raliautókat, quadokat, lakókocsit, egy drónt, nagy értékű televíziót, futópadot, edzőtermi berendezéseket foglaltak le.

A nyomozók harminc gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést; a bűnözői kör nyolc irányítója és tagja ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, huszonkét stróman ügyvezető ellen közokirat-hamisítás miatt - írta Kuperczkó Adriennre hivatkozva az MTI.

A negyvennégyezer oldalas nyomozati iratanyagot a bűnügyi igazgatóság a napokban küldi meg a Baranya Megyei Főügyészségnek.

(Feketén üzemelt a magyar dohánygyár - nyolcan a vádlottak padján.)

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay