Fennakadások a budapesti vonatforgalomban

Műszaki mentés miatt szünetel a forgalom Ferencváros és Kelenföld között. Várhatóan csak csütörtök délre jön helyre a közlekedés.
Rácz Gergő, 2020. október 7. szerda, 20:28
Fotó: MÁV-START Zrt.

Tart a műszaki mentés a Ferencváros vasútállomás előtti pályaszakaszon, ahol a felsővezeték-hálózat elbontása után a 150 tonna teherbírású vasúti daruval késő este kezdik meg a szerdára virradó éjszakai balesetben kisiklott négy teherkocsi visszaemelését - közölte a MÁV.

Az utómunkálatok (felsővezeték-hálózat visszaépítése, vasúti pálya helyreállítása) miatt a forgalom várhatóan csak csütörtök délben indulhat újra Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomás között.

Csütörtök hajnaltól továbbra is a szerdán bevezetett ideiglenes közlekedési rend érvényes.

A pécsi vonal InterCity vonatai, a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, a Győrön át közlekedő soproni és szombathelyi InterCity-k, az S36-os és G43-as elővárosi járatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföld állomáson van.

Kelenföld állomáson indulnak vonatok az 1. és a 2. vágányról is.

A reggeli csúcsidőben Üllőről induló S36-os és G43-as járatok Üllő és Budapest-Kelenföld között nem közlekednek.

A vasúti jegyek, bérletek, utazási igazolványok a BKK járatain a forgalom újraindulásáig felhasználhatók a következő szakaszokon:

  • az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között
  • az M3-as metrópótlón Kőbánya-Kispest és Népliget között
  • az 1-es villamoson Népliget és Kelenföld vasútállomás között

 

HOZZÁSZÓLÁSOK