Sok vállalkozó rövid távon gondolkodik, nem néz szembe azzal, ha minimális járulékot fizet, ennek alapján kap majd ellátást, nyugdíjat. Így ha nincs jelentős mértékű megtakarítása, hatalmas egzisztenciális zuhanásban lesz része. Ez komoly probléma lesz társadalmi szinten - mondta a Napi Gazdaságnak adott interjúban Parragh László arra a kérdésre válaszolva, amely szerint rengeteg, minimálbérre bejelentett kényszervállalkozó megy majd nyugdíjba a következő két évtizedben.

A férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségét - amelyről negatívan nyilatkozott korábban a Fidesz, illetve ami a Napi.hu számításai szerint bedöntené a nyugdíjrendszert - demagóg és felelőtlen ötletnek tartja Parragh. Úgy véli, a nők leterheltsége nagyobb, mint a férfiaké, ráadásul az elképzelés szembemegy a globális trendekkel, hiszen emelkedik az emberek átlagos életkora, így emelkedik a nyugdíjban eltöltött idő, s ennek finanszírozását valakinek állnia kell. Ha a felosztó-kirovó rendszer nem tudja magát fenntartani, az adóemelést vetít előre - fogalmazott az elnök.

A vasárnapi zárva tartásról úgy véli, hogy az értékrendi kérdés, politikai döntés.

A jelenlegi gazdaságpolitika mellett teljes mellszélességgel kiállt mondván, "ha Magyarország a jövőben letérne a jelenlegi gazdaságpolitikai útról, újra gyarmati helyzetbe kerülne, ezért a mostani folytatása az ország érdeke".