Hét kormánypárti politikus ki se nyitotta a száját a parlamentben

Hét kormánypárti képviselő van, akik még egyetlen egyszer sem szólaltak fel a 2018-ban kezdődött parlamenti ciklusban. A fő "néma", a tíz éve parlamentben hallgató Bíró Márk, aki írásban sem tett indítványt az elmúlt két évben - hívja fel a figyelmet cikkében az Azonnali.hu. Bíró májusban bruttó 1,3 milliós fizetést kapott.
Domokos Erika, 2020. július 7. kedd, 11:15
Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás - Balról jobbra: Simonka György, Bíró Márk, Tállai András, Mengyi Roland még 2017-ben.

A múlt héten, pénteken véget ért a parlament koronavírus-járvány miatti rendkívüli ülése, ami azt jelenti, hogy a nyári szünetet követően csak szeptemberben folytatja munkáját az Országgyűlés. Az Azonnali.hu ezért utánanézett, hogyan teljesítettek a felszólalásokat tekintve a magyar politikusok az elmúlt hónapokban.

Hét olyan kormánypárti képviselőt találtak, akik egyszer sem szólaltak fel az elmúlt két évben, azaz a 2018-ban kezdődött parlamenti ciklusban. Pedig ha más nem, a koronavírus, az emiatt - eddig példátlan módon - elrendelt veszélyhelyzet és annak hatása biztosíthatott témát a politikusoknak - jegyzi meg cikkében a lap újságírója.

Bíró Márk tíz éve csendes

Bíró Márk fideszes képviselő ebben a ciklusban sem szólalt fel. A parlament némájaként is emlegetett politikus immár tíz éve képviselő, de ez idő alatt egyetlen egyszer sem beszélt a plenáris üléseken. Írásbeli indítványt az elmúlt két évben nem nyújtott be, a lap megkérdezni se tudta tőle, hogy mely területeken aktív, mivel hozzá - a képviselők többségével ellentétben - nincs feltüntetve e-mail-cím a parlamenti honlapján. Bíró képviselői fizetése egy honvédelmi bizottsági tagsággal együtt több mint egymillió forint, májusban bruttó 1 millió 324 ezer forintot kapott.

Szinte örök némának számít Kubatov Gábor fideszes frakcióvezető-helyettes is, aki 2006 óta parlamenti képviselő, de eddig csak egyszer szólalt fel, a legelső ciklusában, míg indítványokat legutóbb a 2014-2018-as ciklusban adott be. A politikus májusban közel bruttó 1,9 millió forintot vihetett haza az országgyűlési képviselőségért.

Már 18 éve ott van a parlamentben Farkas Flórián, aki legutóbb a 2010-2014 közötti ciklusában beszélt. Egy törvénybizottsági tagsággal a képviselői fizetése májusban bruttó 1 millió 544 ezer forint volt.

Ugyancsak hallgatott a Hajdú-Bihar megyei fideszes Tiba István (1,875 milliós fizetéssel májusban), a költségvetési csalással vádolt, mentelmi jogától emiatt megfosztott Simonka György (1,324 millió forint), valamint az 1998 óta képviselősködő Bács-Kiskun megyei Kerényi János (1,544 milliós májusi fizetéssel). Ők hárman beadvánnyal sem éltek az elmúlt két évben.

Rogán Antal se beszélt

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal a legutóbb 2014-2018 között volt aktív, a mostani ciklusban eddig csak egy, ötödmagával együtt benyújtott indítványt nyújtott be (a képviselői fizetése bruttó 1,1 millió, a miniszteri közel 2 millió forint forint).

Az ellenzéki politikusok között nem volt olyan, akinek nem volt legalább egy felszólalása, vagy indítványa ebben a ciklusban - írja az Azonnali.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.07 16:26

Kettősség van bennem.
1., Amelyik politikus nem szólal fel, az tesz a választókra, s még a látszatát sem kerüli el, hogy csak pozíció és a pénz miatt törtetett a parlamentbe.
2., Ha egy politikus beszél, akkor vagy hazudik, vagy csak baromságokat talált ki. Jobb, ha csendben marad.
Szóval, semmi jó nincs bennük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.07.07 13:29

Orbánnak 133 bátor ember kell, aki úgy szavaz és akkor amikor megmondják neki. A többi mind csak a cirkusz része.
Farkas Flóriánnak az elsikkasztott pénzek miatt már rég a rácsok mögött lenne a helye, de a glóriája még védi, Simonkával egyetemben, akiért még egy törvénymódosítást is megszavazott a 133 bátor ember, hogy az ott elsikkasztott pénzeket ne kelljen visszafizetni.
Megértük azt, hogy a bűnősöket bűnősök védik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri_2, 2020.07.07 12:56

Szarházi gombnyomogató patkányok. kubatov, cigány flóri, rogán...szépen el lettek dugva, de nem felejtjük el őket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

varadipal, 2020.07.07 11:36

Okos maradt, aki hallgatott. Munka nélkül vette fel a sokszázezres havi tiszteletdijat. Hát nem ez az okosság? Hogy a választói érdekeit ki képviselte a T. házban, az nekik tök mindegy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html