Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zsigó Róbert pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a baloldal láthatóan nagy bajban van, mert állandóan dohánykérdésről beszél, holott "a valódi dohányügyről" kellene, arról, hogy "az alvilággal is szövetkeztek, és az alvilágtól a dohányt is elfogadták volna azért, hogy 2010-ben ne bukjanak meg a választásokon". Szavai szerint a baloldal kezd erkölcsileg vállalhatatlanná válni.

A kormánypárt szóvivője kijelentette: nyílt, törvényes folyamat alapján bírálták el a trafikpályázatokat. A korábbinál jóval kevesebb, 5-6 ezer trafik működik majd Magyarországon a jövőben, ami természetesen érdeksérelmekkel jár, ám ezzel 5-6 ezer családi vállalkozás kap lehetőséget üzemeltetésre, nem pedig multik - magyarázta.

Ez természetesen a baloldalnak nem tetszik, ahogyan a bankadó vagy a rezsicsökkentés sem, hiszen ők nem az emberek vagy a kis- és középvállalkozások érdekeit képviselik, hanem a multikét - mondta Zsigó Róbert.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pénteken közölte: pártja a trafikpályázatok eredményének érvénytelenítését követeli. Arra hivatkozott, hogy a dohánypiac újraosztása a korábban meghirdetett célokkal - a kis- és közepes vállalkozások támogatásával, a tartósan munkanélküliek álláshoz juttatásával - ellentétesen történt meg, 40 ezer család megélhetését veszi el, ráadásul jogorvoslati lehetőség nélkül. Hozzátette: a pályázatokon jelentős részben fideszes politikusok és barátaik érdekeltségei, illetve Fidesz-közeli cégek győztek.