Kocsis Máté az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a TEK naponta számos műveletet hajt végre, amelyek során veszélyes bűnözők elfogásában vesz részt, és rendszeresen segít a külföldön bajba jutott magyarokon is. "Munkájának kiemelkedő szakmai színvonala miatt a szervezet rövid idő alatt komoly nemzetközi hírnévre és megbecsülésre tett szert" - emelte ki, hozzátéve, hogy "Dorosz Dávid, a honvédelmi és rendészeti bizottság egyik leggyakrabban hiányzó tagja, ha cinikus gúnyolódása helyett inkább eljárna az ülésekre, tisztában lenne mindezzel".

Azok a képviselők, akik az LMP-s politikussal ellentétben személyesen tájékozódtak a TEK szakmai vezetésénél, és megismerték a szervezet működését, nem bírálják a terrorelhárítókat - írta a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke.

Kocsis Máté kitért arra is, hogy az elmúlt két év alatt a rendőrség megtisztult a bűnözőktől, létszámában, felszereltségében megerősödött, és "vége azoknak az időknek, amikor a szocialisták a rendőrséget és a titkosszolgálatokat saját céljaikra használták fel".