Fidesz: az emberek többségének "görcsbe ugrik a gyomra"

A Fidesz szerint a magyar emberek többségének "görcsbe ugrik a gyomra", amikor azt hallja, hogy "együtt álmodja meg" az ország új közjogi rendszerét Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, továbbá szövetségeseik, például "a könnyűdrogok liberalizálásáért küzdő" Juhász Péter és "bukott SZDSZ-esek".
MTI, 2013. január 9. szerda, 19:19
Fotó: Napi.hu

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Gulyás Gergely, a párt országgyűlési képviselője ezt azután közölte az MTI-vel, hogy szerdán az alapjogok védelméről tárgyaltak az ellenzéki egyeztetésen résztvevő szervezetek, az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt, az Ungár Klára egykori fideszes, majd SZDSZ-es képviselő vezette Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt, valamint a Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-elnök nevével fémjelzett Szabadelvű Polgári Egyesület.

A Fidesz szerint nem a közjogi rendszer hibás, hanem éppen a most egy asztalnál ülők hibásak azért, hogy "a magyar emberek 2010-ben kisöpörték őket a kormányból" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a két kormánypárti politikus.
Szerintük sokakban jogosan felmerülhet a kérdés, hogy milyen közjogi rendszerre lehet számítani azoktól, akik "a gyülekezési jogot rendszeresen korlátozták", és akik "a jogszerűen tiltakozókat véresre verették".

"Mennyire hiteles olyan emberek alkotmányozó szándéka, akik önként vonultak ki a magyar emberek által választott Országgyűlésben lezajlott alkotmányozási folyamatból?" - tette fel a kérdést közleménye végén Kocsis Máté és Gulyás Gergely.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.01.10 11:09

@labandy: Komplett hülyeség, amit ír.
Veszélyes és aljas hülyeség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

labandy, 2013.01.10 10:38

Vajon miért van az, hogy orbán az egyik elvével (mindenki, aki akar, dolgozhasson) szembekerül, de erre a környezetében senki sem figyelmezteti? Hogy ez egyenlő egy halálos ítélettel? De hát az is halálos ítélet, a fidesz és orbán ütötte sebektől vérző egészségügyet ilyen átgondolatlan, ostoba intézkedésekkel tovább gyengíteni. Vagy a 2010-ben 53%-nyi szavazattal 2/3-ot szerző orbán és a fidesz nevű túlhatalmi és közkifosztási szövetkezet komolyan gondolja, hogy az erő még mindig velük van?! És azt is gondolja, hogy ettől a farizeus kijelentéstől a valóság is megijed, hogy az óra majd visszafelé jár, hogy az egészségügy eszetlen zsugorítását a zemberek túlnyomó többsége nem észleli vagy elnézni majd nekik?!
Szokták mondani, hogy a diktatúrák vesztét általában a valóságra való vakság okozza, Orbanisztán despotikus rendszerére ez a tétel állni látszik.
HIRDETÉS

A kormány úgy járt a teljes magyar egészségügyet hazavágó nyugdíjszabályával, mint a viccbeli szovjet katona, aki előbb lő, aztán gondolkodik. A fejlődés azonban még ebben az esetben is nyilvánvaló, hiszen eddig előbb lőtt ? aztán újra lőtt, csak már aknavetővel. Nem erőssége bárminek a belátása. Különösen a hibáinak. Az ugyanis arrafelé a gyengeség jele. Aki pedig gyenge, az vereséget szenved.

De az is, aki összedönti az egyébként is rogyadozó betegellátást. És ezt legalább mint a belátta volna. Már csak az a kérdés, hogy mi szükség volt eljutni idáig. Tudjuk, hogy a miniszterelnökünknek a harc a lételeme, legszívesebben a napraforgómagot is legyőzné a szotyizás helyett, de akkora béke azért nincs, hogy egy nyilvánvalóan vesztes ütközetet is ki kelljen provokálni.

Márpedig annak belátásához, hogy a magyar egészségügy a ?továbbszolgáló? orvosok kiszorításával napok alatt összeomolhat, nem kell hatástanulmány.

Egy ilyen intézkedés hatásának gyors modellezése még abba az egy napba is belefér, amennyit mostanában a törvények elfogadására hagynak a parlamentben. De akkor miért mentek neki az egészségügy veteránjainak, akikre szükségük van? Vagy már nem maradt a miniszterelnök környezetében olyan ember, aki ilyenkor szól, hogy ebből baj lesz? Mindenesetre most már lett, ahogy lett, ezért aztán ne lepődjön meg senki, ha Orbán Viktor találkozik a nyugdíjasan is dolgozó orvosokkal valamelyik (rom) kórház belosztályán, majd az elhangzottak hatására onnan kilépve a nekiszögezett kérdésre kijelenti: Nyugdíj mellett praktizálni? Miért ne lehetne? Kifejezetten ösztönözzük!
Címkék: egészségügy

nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra 1 komment

HIRDETÉS

HIRDETÉS
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

labandy, 2013.01.10 10:30

@lomb: vaze:... kiáltsuk ki a diktatúrát és kész. a magyarnak amúgy sem kell demokrácia mert nem más mint a politikusok olicaghává válásának az előszobája. Inkább legyen egy diktátor mint száz. csuit viktátort le akarja váltani a libás liktátor és így tovább qrcyány nyiktátort már elsülyeszették..a magyar népnek ezer millárdok ban van egy egy vik-csik-nyik-makk diktátor eljövetele..ezek súlyos ezer millárdok. Magyar osrság a vik nyik makk diktátorok országa négy évenként..ilyen dikdemokráciára fáj a mgyarnak a foga? Ha igen akkor megkapta és nem rinyáljon minden választás után hanem törödjön bele hogy négy évenként kap egy diktátort aki csak sanyargatja, oszt négy év mulva ujra jön egy sanyrgató aki elötte jó sokat handabandázott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.01.10 10:15

Majd meglátjuk ebből mennyi jelenik meg nálunk - a toryk elképzelései 2015 utánra:

* Allowing profit-making companies to run state schools, which would still be free at the point of use

* More state-school pupils to be taught in mixed-age classes and not allowed to move up a year until they attain certain standards

* Localised pay introduced throughout the public sector, and made performance related

* Moving more government bodies out of London to Northern cities

* Enabling private companies to hire and pay prisoners

* Ending the cap on student places so that universities can recruit as many undergraduates as they want

* Giving all homeowners the right to extend their home by one storey without planning permission

* Extending the student loans scheme to postgraduates
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.01.10 10:07

Milyen alkotmányozási folyamatról beszél a Jobbikos-Miépes Kocsis és az ügyeletes kisokos Gulyás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html