Hivatalos ügyintézésre és az orvosi rendelők felkeresésére is alkalmatlan lesz a jövő kedd, akkor - július 1-jén - lesz ugyanis a közszolgálati tisztviselők napja és a Semmelweis nap.

Ez a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény értelmében az érintettek számára ugyanolyan munkaszüneti nap, mint a január 1., a március 15., a húsvéthétfő, a május 1., a pünkösdhétfő, az augusztus 20., az október 23., a november 1. vagy éppen december 25-26. Zárva tartanak ekkor a kormányablakok, okmányirodák, az önkormányzatok hivatalai, a polgármesteri hivatalok, az ÁNTSZ-irodák, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai, de az adóhatóság általános tájékoztató rendszere és az ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszere sem lesz elérhető.

Zárva lesznek a rendelők is, mivel az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 2011. január 1-től hatályba lépett 15/B. §- a alapján július 1-je Semmelweis nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.