Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tapasztalat azt mutatja, hogy nem minden esetben szolgáltatjuk vissza a talált tárgyakat. Pedig a jogszabály egyértelműen kimondja, hogy minden talált tárgyat vissza kell szolgáltatni, még akkor is, ha értéke csak 1 forintot is képez, ellenkező esetben bűncselekménynek minősül, mely akár 2 évnyi szabadságvesztéssel is járhat - idézi a hirado.hu Markó Attilát, az Országos Rendőrfőkapitányság rendőrezredesét.

Elmondta, a talált tárgyak leadási helyét két részre lehet osztani. Bármilyen értékkel bíró talált tárgyat - legyen az pénztárca, kulcscsomó, személyes okmányok - minden esetben a kerületi illetékes jegyzőnek kell beszolgáltatni. Kivételt képeznek a különböző lőfegyverek, kábítószerek, pirotechnikai eszközök, melyeket a rendőrségen kell leadni.

Miután a megtaláló leadja az általa talált tárgyat, az önkormányzati hivatal külön raktárába kerülnek. Jegyzőkönyvet készítenek, mely tartalmazza a megtaláló nevét és elérhetőségét, illetve, hogy meddig őrzi a tárgyat a hivatal. Abban az esetben, ha a határidőn belül, - amely általában három hónap -, nem jelentkezik a tulajdonos, vagy jelentkezik, de nem tart igényt a talált tárgyra, a becsületes megtaláló megtarthatja azt - fogalmazott Kovács Tamás, Budafok-Tétény Önkormányzatának irodavezető-helyettese.