Figyelmeztetés: újabb zivatarok jönnek

Figyelmeztető előrejelzés adott ki Magyarország területére az OMSZ.
Domokos László, 2017. június 5. hétfő, 08:28
Fotó: Pixabay

Eszerint az Alföldön szórványosan, az Északi-középhegységben néhol várható zivatarok kialakulása, melyekhez lokálisan 20-30 mm feletti csapadék, viharos (60-80 km/h) szél és jégeső társulhat.

Kiemelten az Alföld délkeleti részén néhol heves zivatarok is kialakulhatnak 40-50 milliméter feletti csapadékkal, nagy méretű jéggel és 80 km/h feletti szélrohammal.

A Dunántúlon a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, a Dunától keletre lesz erősebben gomolyfelhős az ég, elsősorban ott várható zápor, zivatar, az Alföldön heves zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, mindössze zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Napokra lebontva így fest az eheti prognózis.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.06.05 09:19

Tegnap mennyi helyen volt a beharangozott világvége riasztásos vihar?
A hazug meteorológusok miért kapnak közpénzt? És mekkora fizetésük van azért, hogy felháborítóan, látványosan kontár módon végezzék a munkájukat?
A tavalyi évet különösen végighazudták, alig találták el az időjárást.
Az origo kommentelők rendszeresen felháborodtak a téves jelzés, riasztás miatt.
Péntekre is lehűlést, sok esőt ígértek. Erre esőből semmi, és 34 fok volt még este 8-kor is.
Meg kell vonni a közpénzes bérezést, és csak társadalmi munkában, fizetség nélkül végezzék a feladatukat. Akinek nem tetszik, ne legyen meteorológus.
Ez a legjobb munkakör. Felelősségre vonás nélkül, jó pénzért hazudni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html