Figyelmeztetést adott ki a hatóság - minden vásárlót érint

A gyorsfagyasztott zöldségeket csak alapos hőkezelést követően fogyasszák el - kérte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a fogyasztóktól, a közétkeztetőktől és a vendéglátóktól kedden a honlapján.
Szász Péter, 2018. március 27. kedd, 18:25

Erre azért van szükség, mert az Európai Unió öt tagállamát - Ausztria, Dánia, Svédország, Finnország, Egyesült Királyság - érintő listeria monocytogenes elnevezésű baktériumhoz köthető járvány lehetséges forrása a gyorsfagyasztott kukorica - írja az MTI.

A hatóság nem kapott értesítést arról, hogy a járványhoz köthető megbetegedés történt volna Magyarországon. (Csattanó maszlag a fűszerköményben.)

A listeria monocytogenes baktérium okozta fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás. Érzékeny csoportnak tekinthetők a csecsemők, a várandós nők, az idősek, valamint a gyenge immunrendszerű emberek - közölte a Nébih.

HOZZÁSZÓLÁSOK