Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismeretlen helyen vízbe ugrani veszélyes, mert a vízfelszín alatt nem látható kövek, cölöpök, karók és egyéb tárgyak maradandó sérülést, rosszabb esetben akár halált is okozhatnak. Szeszesitaltól befolyásolt vagy bódult állapotban a fürdőzés életveszélyes. A fürdőzés teli gyomorral sem javasolt. - írják az ORFK honlapján megjelent közleményben.

Az úszóeszközök (vízibicikli, gumimatrac, illetve más felfújható eszköz) használata szintén fürdésnek minősül, így ezekre is a fürdés szabályai vonatkoznak. A fürdőhely határait a parton táblával, a vízen bójákkal jelölik. A 120 cm-nél mélyebb víz határát, illetve a fürdési tilalmat szintén táblával jelölik. Aki tiltott helyen fürdik, szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható.

A gyermekek védelmében

Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó tizenkét éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet szabadvizekben. Gyermeket még a vízparton se hagyjanak felügyelet nélkül - figyelmeztetnek. Úszni nem tudó gyermekek esetében indokolt a mentőmellény vagy mentőgallér használata. Tizennégy éven aluli gyermekek felnőtt felügyelete nélkül lehetőleg ne használjanak vízibiciklit.

Bűnmegelőzési tanácsok

A nyári szezonban sok a fesztivál, szabadtéri rendezvény, ami nagyobb tömeget vonz. Táskánkat lehetőség szerint tartsuk maga előtt, értékeit ne tartsa a farzsebében, ne adjon lehetőséget a zsebtolvajoknak.

A rendőrség javasolja, hogy késő este kerüljük a kihalt helyeket, szervezzük meg, hogy ne egyedül kelljen hazamennünk. Autóban, az utastérben ne hagyjunk értéket, még üres táskát sem. A csomagtartó sem nyújt 100 százalékos biztonságot.

Még rövid időre se hagyjunk gyermeket vagy háziállatot a parkoló járműben, mert a gépjármű belsejében nagyon rövid idő alatt kialakuló magas hőmérséklet akár halálhoz vezethet.

A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon, slusszkulcs nincs biztonságban. Előfordulhat, hogy ez az első hely, ahol a tolvaj értékek után kutat. Értékeinek védelme érdekében vegyük igénybe a strand értékmegőrzőjét. Fesztiválra, kulturális rendezvényre jegyet online csak megbízható forrásból vásároljunk.