Figyelmeztetést adtak ki 15 megyére

Az ország tizenöt megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombatra a várható talaj menti fagy miatt.
MTI, 2013. október 18. péntek, 21:40
Fotó: Napi.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek esti veszélyjelzése szerint a felszín közelében 0 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet, ezért figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye valamint a főváros területére.

Mint írták: szombatra virradó éjjel a kevésbé felhős és szélcsendes tájakon talaj menti fagy alakulhat ki. Emellett helyenként köd képződik, amely szombat délelőtt megszűnik.

Az előrejelzés szerint szombaton nagyrészt gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható. A szél megélénkülhet, északnyugaton néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK