Figyelmeztetnek: jégeső és erős széllökések jönnek

A várható felhőszakadások miatt csaknem az ország teljes területére elsőfokú riasztást adott ki szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Balatonnál és a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.
MTI, 2012. július 25. szerda, 14:45
Fotó: Napi.hu

A szolgálat honlapján található információk szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megye, valamint Tolna és Somogy megye több térsége kivételével citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben. E területek kivételével 1-3 órán belül szinte bárhol nagy mennyiségű csapadék hullhat, több térségben heves zivatarokra is számítani lehet.

Az előrejelzés szerint szerda estig többfelé valószínű zivatar, néhol 30-40 milliméter csapadék is hullhat. Egyes helyeken, elsősorban a Tiszántúl térségében, északkeleten heves zivatar is kialakulhat, amelyet a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékon túl jégeső és óránkénti 80 kilométeres erősséget meghaladó széllökés kísérhet. Az esti, késő esti órákra az intenzív záporos, zivataros zóna súlypontja az északkeleti országrészre helyeződik át.

Csütörtökön bárhol kialakulhatnak záporok, elsősorban északkeleten eshet nagyobb mennyiségű, akár 40-50 milliméternél több csapadék - olvasható a szolgálat honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK