Nő a feszültség a rendőrökben

A rendvédelem területén dolgozók munkafeltételei egyre nehezebbek, miközben például nem kaptak magasabb cafetériát és biztosnak látszik, hogy jövőre nem számíthatnak béremelésre.
Komócsin Sándor, 2020. december 21. hétfő, 09:03
Fotó: Police.hu

A rendvédelemben dolgozók már csak nevetnek rajta, hogy mostantól megint a helyi parancsnok döntheti el, hogy a rengeteg túlórát, amit a munkatársai gyűjtenek a megnövekedett feladatok miatt, szabadidőben vagy pénzben ellentételezi-e - mondta a Népszavának Powell Pál, a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) munkavállalói oldalának vezetője.

Kimerültek és elkeseredettek a rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtásban és a polgári titkosszolgálatoknál dolgozók, valamint a pénzügyőrök, mert a rendvédelem területén úgy vezették be ismét a múlt héten a végkimerülésig tartó munkavégzést, hogy megbecsülés csak a vezetőknek jár érte.

Nincs rá magyarázat, hogy a veszélyhelyzet november 10-én elfogadott meghosszabbítása után miért csak most jutott eszébe a kormánynak a szigorítás. E szerint az egyenruhás munkaideje túllépheti a heti 48 órát, meghaladhatja a napi 12 órát, és a napi pihenőidő lecsökkenhet akár 6 órára is.

Ez alatt kellene enni, tisztálkodni, aludni és a családi életből is részt vállalni. Most azonban azt is hozzátette a kormány, hogy "a hivatásos állomány tagja hivatásos szolgálati jogviszonyáról nem mondhat le", ahogyan azt az egészségügyi dolgozók esetében már korábban bevezették. Tavasszal csak az azonnali távozás lehetőségét tiltották meg.

Eközben nem emelték be az alapbérbe az év elejétől járó 10 százalékos pótlékot, nem kaptak magasabb cafetériát, a teljesítmények értékelése a vezetők belátásán és szimpátiáján múlik és már biztosnak látszik, hogy jövőre nem kapnak béremelést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

OV, 2020.12.22 17:49

A rendőrök helyzete, jövedelmi viszonyai abba a sorba illeszthetők, hogy szociológiai értelemben az Orbán rezsim TORZ újraelosztást hajt végre, vagyis az ELEVE magasabb jövedelmű státuszú és emiatt a FELSŐ-középosztály felé tereli a megtermelt nemzetgazdasági pénzeket.
Ez egyfajta TORZ társadalomkép, mely a leszakadó, kis érdekérvényesítésű társadalmi csoportokat ÁLLAMI ESZKÖZÖKKEL még inkább leszakítottabbá, és megalázhatóbbá tesz!...lásd mit is tett a rokkantakkal! Úgy megalázta őket, hogy az Hitlernek is becsületére válna!

Az SZJA adórendszerünk: ami semmi esetre sem progresszív, ELVETI, sőt DIREKTBE TAGADJA a társadalmi felelősségvállalás-és szolidaritás elvét!
Ez okozza az egyes állami szektorok fizetési anomáliákat is: lásd rendőr, szociális ágazat, pedagógus stb...
Abban az esetben, ha egy adott terület sztrájkkal él: azt azonnal megbélyegzi, lekezeli, megalázza, ...jobb esetben Soros-bérencezi!
Csepeli György társadalompszichológusunk tanulmányában utal rá...hogy EZ TORZÍTJA az egyes társadalmi csoportok közötti átjárhatóságot, szolidaritást...hisz az egyre szűkösebb forrásokért ( a források a maffia újraelosztó rendszereket keresztül a kegyelt-hűbéri réteghez vándorol) versengeni kényszerül...és ez eltávolítja, gyűlöltté teszi a csoportokat egymás irányába!
Nem véletlenül tanítják ezt társadalomtudományi tanszékeken, hogy ez VISSZAFORDULÁS a 20. század Horthy-rendszerének TÁRSADALOMFELFOGÁSÁHOZ: ahol a hűbéri rendszer, a klientúra dzsentri réteg cselédsorban tart rétegeket, és a jövedelemolló hihetetlenül nagy...és ezt a hatalom JÓNAK tartja!
Maga Csáth Magdolna is mint JOBBOLDALI KÖZGAZDÁSZ felveti, hogy a pályakezdő fiataloknak (így a pályára lépő rendőröknek is) kedvezményes, 0 kulcsos SZJA-t kéne adni, hogy fogyasszon, lakást teremtsen, egzisztenciát teremtsen...és ezzel is gátolva a kivándorlást!
De hát az orbáni maffia rendszer a torz újraelosztás híve!
Ezért írtam le többször: MINDEN FIATAL (értsd minden) aki megteheti, affinitást érez rá: AZ MENJEN KI KÜLFÖLDRE...az az ország jelenleg számukra se jövőt, se egzisztenciát nem ad...az a 2,5 milliós volt kádári érának a nyugdíjasainak hazája...ők rendre meg fogják választani maguknak az ő kis "Kádárjukat", az új puha diktátort!
Hol érdekel egy Fidesz választót a fiatalok (így a rendőrök) élethelyzete!
Ugyan már!
Láthattuk mit tettek a sztrájkoló pedagógusokkal...és ha még emlékszik valaki, a fekete pólós nővérrel...aki lázadni mer, vagy kiállni az igazáért...egy Fidesz szavazó számára minimum Soros-bérenc, vagy "szűz qurva"...de hogy szolidáris legyen! na ne már! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.12.22 10:59

@Susala: "ÁLLJATOK A NÉP MELLÉ! "
:DDDe hol a nép? Kerestetik mint a Magyar vándor című vígjátékban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sorathul, 2020.12.22 10:33

@CoolKoon:
"Nem mondhat fel/hagyhatja ott a rendőrséget?!"
Szó szerint így van.
S mivel a rendőrség félkatonai szervezet, parancsmegtagadásért simán hadbíróság elé viszik az ügyet.
Voltak korábban "kibúvók" és pl. sok rendőr ismerősöm megtagadta, hogy lehallgassák a telefonját. (ez kritérium a rendőrségen) Így elbocsátották, és leléphetett.
Mostanra már ezt is korrigálták azt hiszem, nem tudom mi maradt.
Azt tudom, hogy a börtönökben lassan már a rabok fognak vigyázni a rabokra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Magenta, 2020.12.22 05:42

@Fricibacsi4: Ilyen az, mint te, amikor valaki tudatmódosító szerekre még rá is iszik, tatuska.
Muhahahahaha....:DDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

okoskodo, 2020.12.21 16:08

Azért most már többen kezdik megérteni / van aki még nem / hogy a szakszervezetek miért is ellenezték ennyire a RABSZOLGATÖRVÉNYT!
A szakszervezetekre igenis szükség van: az igaz, hogy a kétharmaddal nehéz nekik szembemenni! De legalább megpróbálják!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html