Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fizetés nélküli szabadság első napjától egészségügyi járulékot kell fizetni, ennek összege naponta 257 forint, havi szinten pedig 7710 forintos kiadást jelent. A fizetés nélküli szabadság kezdetétől számított 15 napon belül ezt be kell jelenteni a 20T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon, amely itt érhető el. A dokumentumot elektronikusan az ügyfélkapun keresztül vagy postán lehet eljuttatni a NAV-hoz.

Akinek van a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszeréhez (06/80-20-21-22) PIN-kódja, az telefonon is bejelentkezhet. PIN-kódot pedig lehet kérni az adóhivatal honlapjáról elérhető ONYA alkalmazással.

A szóban forgó egészségügyi járulékot az adott hónapot követő hónapban 12-ig kell átutalással vagy csekken befizetni a NAV erre a célra fenntartott számlájára, amelynek a számlaszáma: 10032000-06056229. Átutaláskor a közlemény rovatban az adóazonosító jelet fel kell tüntetni. Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a munkavállaló helyett - az ő hozzájárulásával és a NAV jóváhagyásával - más személy vagy szervezet is megfizetheti - teszi hozzá az adóhivatal.