Fizetős M0-rendkívüli ülés tart a parlament

Összegyűltek az aláírások az MSZP által az útdíj kapcsán kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnap megtartásához - közölte a szocialista frakció.
MTI, 2014. december 16. kedd, 15:02
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének össze kell hívnia a rendkívüli ülést, mivel az MSZP-s, az LMP-s és a független képviselők támogatásával összegyűlt a szükséges mennyiségű (negyven) aláírás.
Emlékeztettek arra, hogy az MSZP kedd délelőtt kezdeményezte a rendkívüli ülésnapot azért, hogy kiderüljön, ki támogatja, és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke kedden közölte, azt akarják elérni, hogy azokon az utakon, ahol 2014-ben nem kellett fizetni útdíjat, a jövőre se kelljen, és ezt országgyűlési határozati javaslatban is kezdeményezték.

Az országgyűlési törvény szerint a köztársasági elnök, a kormány vagy a képviselők egyötödének írásbeli kérelmére az Országgyűlést rendkívüli ülésszakra vagy rendkívüli ülésre össze kell hívni. A kérelemben az összehívás indokát, továbbá a javasolt időpontot és napirendet meg kell jelölni. A házelnöknek lehetőleg a javasolt, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belüli időpontra kell az Országgyűlést összehívnia.

A házszabály szerint a rendkívüli ülés összehívásának kezdeményezésével egyidejűleg a napirendre javasolt önálló indítványt is be kell nyújtani. A napirendre csak olyan önálló indítvány vehető fel, amelynek napirendre vételét a rendkívüli ülés kezdeményezésére jogosultak kérték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2014.12.16 16:40

Ráfogták a nyuszira az meg visszaszólt.
Kiderült csak egy pár csókos nem lett kifizetve és kell a lé.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html