Miközben a kormány fizetőssé tenné az M0-ás egyes szakaszait, valamint a vidéki nagyvárosokat elkerülő autópálya szakaszokat, addig a parlament a képviselői kedvezmények kiterjesztésre készül - hívja fel a figyelmet Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője.

Az országgyűlésről szóló törvény módosításban olyan kitételek is szerepelnek, mely az országgyűlési képviselőknek lehetővé tenné, hogy a hivataltól kapott benzinkártyájukkal fizethessék ki a matricát - olvasható a képviselő közleményben.

Mint azt korábban a Napi.hu is  megírta: a jövőben lehetővé tennék, hogy az üzemanyagkártyával ne csak üzemanyagot, hanem autópálya-matricát, helyközi tömegközlekedési jegyet és bérletet, helyi bérletet, valamint parkolási bérletet is lehessen vásárolni. Az üzemanyagkártyával felhasználható összeg azonban nem változna.

A javaslatot azzal indokolta a törvényalkotási bizottság, hogy az összes képviselő "a legteljesebb körben, illetve az utazási szokásaihoz, szükségleteihez igazodva" használhassa az üzemanyagkártyáját.