Kiderült, mire adott milliárdokat a magyar kormány a külhoni focikluboknak

A felvidéki, erdélyi és vajdasági focikluboknak eddig összesen 16 milliárd forint támogatást hagyott jóvá a magyar kormány, a klubok működtetésére, épületek, focipályák és stadionok építésre - derül ki az Átlátszó cikkéből.
Domokos Erika, 2018. december 12. szerda, 10:59
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A kormány a határon belül nemcsak a profi futballisták, de az utánpótlás irányába is rengeteg közpénzt irányított - tao-támogatások formájában -, például a leghíresebb, felcsúti fociakadémiára több mint húszmilliárd forintot költöttek az elmúlt években. A futballmánia nem állt meg a határoknál, néhány éve a szomszédos országok magyarlakta területein is építkezések kezdődtek - írja cikkében az Átlátszó.

Eddig keveset lehetett tudni arról, hogy a külhoni magyar sportklubok pontosan mire kaptak pénzt, az oknyomozó portál kikérte és most nyilvánosságra hozta a szerződéseket. Cikksorozatuk első részében a Szlovákiában, Romániában és Szerbiában működő fociakadémiákról írnak (és magyar oligarchaszálra is bukkannak).

Összesítésük szerint az elmúlt években a Felvidékre (dunaszerdahelyi fociakadémia, révkomáromi stadionfelújítás és fociakadémia), Erdélybe (csíkszeredai fociakadémia, sepsiszentgyörgyi fociakadémia és stadion) és a Vajdaságba (topolyai fociakadémia) eddig 16 milliárd forint állami támogatás áramlott Magyarországról a Magyar Labdarúgó Szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon keresztül. Ebből négy stadion, több mint tizenöt focipálya és további négy épület készült, illetve készül el, vagy legalábbis a dokumentumok szerint a magyar állami támogatásokat ezekre a célokra nyújtották.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2018.12.12 18:13

Ez a hír is alátámasztja az előbbi kommentemet.
Miközben itthon sokan nyomorognak, nagy pénzeket külföldön, a kisgömböc hobbijára elszórni: ez maga a hazaárulás!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html