Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elnökség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a tervezet további célja "a szakszervezetek kiszorítása, az érdemi és eredményes párbeszéd kereteinek megszüntetése".

A szakszervezet úgy véli, hogy a kormány az üzleti világ azon szereplőinek igényei szerint alakítaná át a munka világát, "akik a XIX. századi viszonyokat kívánják visszahozni".

Az MSZOSZ szerint a kormány tervezetében olyan eszközök szerepelnek, amelyek megvalósításuk esetén a munkaerőpiac rugalmassága, a foglalkoztatás bővítése helyett a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelik.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöksége, annak érdekében, hogy a terv számukra elfogadhatatlan elemei megváltozzanak, felkéri a tagszervezeteket, hogy az ágazati párbeszéd bizottságokban a munkáltatói partnerekkel találjanak mindkét fél számára kielégítő megoldásokat.

Követelik azt is, hogy a tervben szereplő törvények és módosítások parlamenti beterjesztése előtt legyen érdemi egyeztetés országos szinten a szociális partnerekkel.