Négyéves várólista van az egyik kórházban fogszabályzóra

Évekbe telhet, mire egy rendezetlen fogú gyerek TB által támogatott fogszabályozáshoz juthat - hívta fel a 24.hu figyelmét egy tatabányai olvasójuk.
Szepesi Anita, 2018. október 8. hétfő, 15:31
Fotó: Shutterstock

Tapasztalatai szerint ugyanis a tatabányai Szent Borbála Kórházban egész pontosan akár 4 évet is várhatnak a fogszabályozás szakrendelésre - derül ki a portál cikkéből.

A kórház honlapján írják, hogy "Rendelésünkön jelenleg várólistára tudjuk venni a gyermekeket, előreláthatólag 3-4 év várakozás várható."

Arról is tájékoztatnak, hogy 8 éves kor alatt az egészségbiztosító a fogszabályozó készülékek 80 százalékát, illetve az ellátást finanszírozza. 18 éves kor felett a fogszabályozó készülékeket teljes áron kell megtéríteni, illetve a kezelésért a kórház "Intézeti Díjtételének megfelelően térítési díjat köteles fizetni."

Az olvasó gyereke 15 éves, így ha kivárná a várólistát, valószínűleg fogszabályozó nélkül maradna.

A magánrendelőkben 150-200 ezer forint maga az eszköz, erre jön még rá az évekig tartó havi vizit a fogorvosnál, mert a fogszabályzó készüléket minden hónapban állítani kell. Ennek a díja havonként 10-20 ezer forintot kóstál.

Fotó: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.08 15:48

Érdekes, a lőrincnek és vejnek nincs várólista, hogy uniós pénzhez jusson. Az megy nekik egyből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html