Százmilliós kárt okozott Magyarországon a földrengés

A hét eleji horvátországi rengések közül alapvetően a keddi, 6,5-ös erősségű földmozgás nyomán keletkeztek anyagi károk magyar területen is, elsősorban a Dunántúl déli részén. A biztosítókhoz szerda estig több mint ötszáz bejelentés érkezett főként Baranya, Somogy, Zala, Tolna megyéből, de kisebb mértékben Budapestről, Veszprém, Fejér megyéből is – írja az Index a Magyar Biztosítók Szövetségének közlése nyomán.
Szász Péter, 2020. december 31. csütörtök, 12:54
Fotó: Pixabay

A károk összesített nagysága előreláthatólag meghaladja a százmillió forintot. A jellemző bejelentések: levált a vakolat, repedések keletkeztek a fő- és melléképület falán, a födémen, az ablaküveg megrepedt vagy betört, súlyosabb esetekben megdőlt a kémény vagy éppen burkolatok repedtek meg.

A biztosítók arra kérik ügyfeleiket, hogy amint szembesülnek az okozott károkkal, tegyék meg bejelentéseiket, személyesen, telefonon vagy akár e-mailen is.

A mostani bejelentések nyomán kifizetendő kárösszegek egyébként nem számítanak kirívónak, egy-egy nagyobb nyári vihar ugyanis akár többmilliárdos nagyságrendben is megterheli a biztosítói kasszákat - olvasható a portálon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix16, 2020.12.31 17:13

Ja-ja, sokan alig várták, hogy mások pénzéből újíthassák fel a házukat...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2020.12.31 16:33

Na fiúk akkor lehet ezen az ürügyön is csodaszép közpénzeket rabolni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html