BUX
38711

Földrengés volt Budapesten

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a Richter-skála szerint 4,8 erősségű földrengés volt szombaton kora este, amelynek epicentruma Oroszlány térsége volt. Három budapesti panelépületben is kisebb károk keletkeztek - jelentette az MTI.

NAPI, 2011. január 29. szombat, 21:25

Petróczi Tímea szóvivő közleménye szerint a földfelszíntől 10 kilométer mélységben történt a rengés. Magyarországon 1985 óta nem történt ilyen erejű földrengés a MTA GGKI Szeizmológiai Intézet tájékoztatása alapján - olvasható a közleményben. Az OKF-hez nem érkezett jelzés személyi sérülésekről - közölte a szervezet szóvivője az MTI érdeklődésére.Három budapesti panelépületben is kisebb károk keletkeztek a szombat esti földrengésben: a III. kerületben kettő, a XI. kerületben pedig egy tízemeletes épületből jeleztek falrepedéseket. Komárom-Esztergom megyében több településen ugyancsak falrepedéseket jelentettek a tűzoltóknak. Petróczi Tímea, az OKF szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a budapesti helyszínekre már úton vannak a statikusok, a tűzoltók pedig megérkeztek a helyszínre.

A III. kerületben a Hollós Korvin Lajos utcában és a Huszti úton álló tízemeletesben keletkeztek károk, a XI. kerületben pedig a Gazdagréti téren lévő lakótelepi épületből jeleztek szerkezeti rongálódásokat.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi ügyelete arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyében több településén is kisebb falrepedéseket jeleztek a tűzoltóknak. Lakossági intézkedésre eddig nem került sor, nagyobb károkról nem érkezett jelentés. Felhívták a figyelmet arra, hogy az embereknek nem kell elhagyniuk a házaikat.