BUX
38643

Fölhúzta magát Matolcsy a lakásügyeit firtató kérdésre

Bárándy Gergely (MSZP) azt kérdezte parlamentben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől: fizetett-e lakbért Patai Mihálynak, az Unicredit vezérigazgatójának azért, mert a lakásában lakott vagy más módon kompenzálta őt. Megjegyezte: információi szerint Matolcsy György balatonakarattyai háza nem lakott.

MTI, 2016. november 28. hétfő, 14:53

Az azonnali kérdések órájában Bárándy arra is választ várt: az MNB elnöke nem tartja-e visszásnak, hogy barátnőjét a jegybanki alapítványokból "pénzeli".

Matolcsy György jegybankelnök úgy felelt: tények nem szerepeltek a felszólalásban, a feltett kérdésekre pedig már korábban válaszolt a parlamentben, de a szintén szocialista Szakács Lászlónak is, aki huszonhétszer írta meg kérdéseit az MNB-nek.

"Egy megszűnt újság valótlan információjára építve bombáz engem és másokat különböző vélt, hamis állításokkal" - szögezte le, majd hozzátette: hogy mikor lakik az állandó lakhelyén, "végképp nem tartozik önre", ahogy az sem, mikor milyen helyen tartózkodik az állandó lakcímén kívül.

Úgy fogalmazott: "vajon ki és miért fizetne bárkinek bármilyen lakbért vagy átalányt vagy bármit, ha egy lakásban vagy egy házban, vagy egy kerületben vagy egy városban nem lakik?" Szerinte a szocialista képviselő személyes bosszúhadjáratot folytat, "magánügyet intéz közidőben", mert perben állnak.