Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pécsi Norbert Sándor közölte: az Útinform szolgálat késő délutáni összesítése szerint folyamatosan esik a hó a Dunántúl nagy részén, Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében, továbbá Bács-Kiskun megye déli területein és Csongrádban. Az M1-es és az M5-ös autópálya sónedves, ahogyan az M7-es is, de ott Fonyód térségében latyakos szakaszok is lehetnek. Az M43-as burkolata ugyancsak latyakos - közölte a kommunikációs osztályvezető.

Ahol intenzíven esik a hó, ott a főutak és az alsóbbrendű úthálózat burkolata havas, letaposott havas, hókásás vagy latyakos. A Dunántúl középső és északi területein, az Alföldön és a Tiszántúlon vizes, sónedves a burkolat - tájékoztatott.

Közepes erejű szél fúj a Dunántúl középső részén, valamint a Balaton keleti medencéjében, Veszprém nagy részén és Kaposvár környékén. Erős széllökéseket jelentettek Zala megyéből, míg Fertőszentmiklós, Sárvár és Vasvár környékén, valamint Edelény térségében viharos lökéseket mértek. Egyes dunántúli területeken emiatt már síkosabbá váltak az utak, kisebb mértékben már hordja a havat a szél - hívta fel a figyelmet Pécsi Norbert Sándor.

Jelezte, hogy éjszaka főleg a nyugati és déli határvidéken hófúvásos útszakaszok alakulhatnak ki. Mivel ilyen körülmények között a hóeltakarítás is jóval több időt vesz igénybe - hiszen a burkolatról letakarított havat a nagy erejű széllökések szinte azonnal visszahordják az útra -, a közlekedőknek érdemes utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közútnál - zárta tájékoztatását.

Lezárják a Kozármislenyt elkerülő utat

Lezárja a rendőrség a Baranya megyei Kozármislenyt elkerülő utat vasárnap két kamion elakadása miatt - tájékoztatott honlapján a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A közlemény szerint a járművek keresztbe fordultak a Pécshez közeli 578-as úton, mentésüket a pécsi hivatásos tűzoltók végzik. A katasztrófavédelem arra kéri a közlekedőket, vasárnap este válasszanak más útvonalat.