Folyik a pofozkodás Kishantos ügyében

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleményben tudatta: a bíróság ismét az államnak kedvező döntést hozott. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a VM közleményére reagálva rámutatott: az említett bírósági ügyekben korábban homlokegyenest más döntések születtek, a VM által hivatkozott ítéletet az NFA "beavatkozásának" véli az ökogazdaság.
Napi.hu, 2014. június 6. péntek, 12:38
Fotó: Reuters

Ismét az államnak kedvező bírósági döntés született Kishantos ügyében - számolt be csütörtökön közleményben a "jogi álláspontjával összhangban lévő ítéletről" a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca szerint a politikai lejárató kampány cáfolataként értelmezhető az igazságszolgáltatás verdiktje, ami kimondja: a magát Kishantosi Vidékfejlesztési Központként emlegető kft birtokháborító magatartása a felperes új haszonbérlőket nemcsak békés birtoklásukban zavarja, hanem a haszonbérleti szerződésből fakadó, a termőföld megművelésére vonatkozó kötelezettségük teljesítésében is akadályozza. A nemzeti tulajdonú birtok művelési jogát haszonbérleti pályázaton nyolc gazda nyerte el, ám a vidékfejlesztési központ meggátolta őket a földhasználatban - fogalmazott a tárca közleménye.

Az ökológia mintagazdaságot vezető Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a tárca közleményére reagálva pénteken emlékeztetett, hogy a június 5-én kihirdetett ítélet szerint az a Simon-Hornok Réka kapott birtokvédelmet, aki a pályázati kiírás 1200 hektáros felső korlátjának megkerülésében segítette azt az intenzív vegyszeres gazdálkodást folytató 2900 hektáros Simon Kft-t, amelynek telephelyéről indultak a gépek az április 12-i pusztításra, melynek során 407 hektár több, mint 130 millió forint értékű növényállományát semmisítették meg.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a vidékfejlesztési tárca által emlegetett, a VM "jogi álláspontjával összhangban lévő ítélettel" kapcsolatban megjegyzi: a vidékfejlesztési központ szerint ugyanezen a bíróságon április 25-én már született két, a mostanival homlokegyenest ellentétes ítélet a kishantosi birtokvédelmi ügyekben. Azokon tárgyalásokon a mostanival ellentétben nem voltak ott az NFA ügyvédei - jegyzi meg a közlemény.

A közhasznúsággal minden rendben

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ továbbá tudatta: Kishantos közhasznúságával minden rendben van. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ökológiai mintagazdaságot működtetett - amíg el nem vették a földjeit. A gazdaság jövedelme után társasági adót fizetett.

Kishantos emellett bejegyzett felnőttoktatási szervezet is - hívja fel a figyelmet a kishantosi központ közleményében. A felnőttoktatás közhasznú tevékenység, erre utal a nevében a közhasznú szó - teszik hozzá.

A közlemény azt is hangsúlyozza: a kedvezményekkel járó közhasznú besorolást Kishantos nem vette igénybe. Az oktatást, tanácsadást, bemutatást Kishantos ingyenesen végzi, ezért a közhasznú tevékenységből bevétele nincs.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ emellett arra is emlékeztet közleményében, hogy a Fővárosi Bíróság május 19-én kihirdetett első fokú ítélete elmarasztalta a Vidékfejlesztési Minisztériumot Szabó Csaba, és Bitay Márton Kishantosra vonatkozó valótlan állításai miatt, melyekkel megsértették a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ jó hírnevét. A bíróság eltiltotta a minisztériumot a további jogsértéstől.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sirásó, 2014.06.07 11:41

Ismét az államnak kedvező bírósági döntés született Kishantos ügyében - számolt be csütörtökön közleményben a "jogi álláspontjával összhangban lévő ítéletről" a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
az állam úgye mi vagyunk állampolgárok és az itélet nekünk kedvezett, és nem annak a 8 komálos surmónak, akik fidesz s.ggnyalásért kapták fizetség gyanánt?
nem értem a cirkuszt, hamár gerinctelen gyökér vagyok, akkor minek finomkodok? a 2/3 birtokában elrendelném próbaképp a földek államosítását, /majd jönnek az üzemek, házak, nyaralók, stb./ majd szétosztanám orbán elvtárs és hordája közt, oszt jónapot!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.06.07 11:20

@lacilacilaci:

így van, ahogy a többi gazda is...menjenek mind a francba..
ezt mondtad, ugye?
ráadásul a vegyszergyártók üzletét is rontották, mert nem használtak
és még a német adófizetők pénzén is élősködtek (amit majd feltehetőleg vissza kell fizetni..természetesen..ja, az államnak, azaz nekünk)
a szemetek még munkát is adtak a környékbelieknek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lacilacilaci, 2014.06.06 13:47

évekig éltek a nép pénzén!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html