A kormányhatározat értelmében a kabinet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tőkeemelésére majdnem 1,7 milliárd forintot szán.
Fővárosi, megyei és járási kormányhivatalok összesen 906 millió forinthoz jutnak. Óvodai férőhely-ővítési pályázatokra majdnem félmilliárd forintot lehet felhasználni.

A kormány átcsoportosít 207 millió forintot az Országos Mentőszolgálatnak a Miniszterelnökség céltartalékából a központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak idei juttatásaira. A rendelet értelmében felhasználható a Földművelésügyi Minisztériumnál keletkezett 373 millió forintnyi, az uniós fejlesztések fejezetnél keletkezett 2,2 milliárd forintnyi, kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány. Továbbá a kormány engedélyezte, hogy felhasználják az Országgyűlés Hivatalánál keletkezett 967 millió forintnyi és az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetnél keletkezett 544 millió forintnyi kötelezettségvállalással terhelt maradványt.

A kormány döntése szerint felhasználható a Földművelésügyi Minisztériumnál keletkezett 104 millió forintnyi és az Emberi Erőforrások Minisztériumnál keletkezett 1,9 milliárd forintnyi, eredetileg kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradvány is, ezek a pénzek a kötelezettségvállalás meghiúsulása miatt váltak felhasználhatóvá.

Sokba kerül a Budai Vigadó

A Budai Vigadó felújításának támogatásáról is döntött a kormány - az erről szóló határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

A határozat szerint az idén 299 millió forintot biztosítanak erre a költségvetésből. A beruházásra jövőre majdnem 2,5 milliárdot, 2017-ben 1,7 milliárdot, 2018-ban pedig 1 milliárdot szán a kabinet.