Folytatódó fizetésemelésről beszél a kormány

A kormány azon dolgozik, hogy folytatni tudja az egészségügyben dolgozók béremelését, a kórházakat pedig 700 milliárd forintból fejleszti a következő években - írta vasárnapi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága.
Dzindzisz Sztefan, 2018. július 1. vasárnap, 11:21
Fotó: Shutterstock

A hamarosan induló népegészségügyi cselekvési program az emberek egészségéről és a népbetegségekkel szembeni védelméről fog szólni, a kórházépületek felújítása és bővítése mellett folytatódnak a betegellátás színvonalát javító fejlesztések, a kórházak pedig új eszközöket és készülékeket kapnak. A kormány a béremelésekkel vonzóbbá kívánja tenni az egészségügyi pályát a fiatalok számára is, tanulmányaikat középiskolai és egyetemi szinten ösztöndíjakkal segíti - tették hozzá az Emmi államtitkársága.

A közlemény felidézi, hogy 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint 2010-ben. A kormány vállalásának megfelelően az egészségügyi szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal nő - ebből a következő évre 8 százalékos béremelés esik -, a szakorvosok bére pedig 207 ezer forinttal nőtt az elmúlt 2 évben - olvasható a közleményben. (Mi lesz a nettó fizetéssel?)

Forrás: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK