Folytatta tárgyalássorozatát Orbán

Az önkormányzati szövetségek vezetőivel folytatta kormányalakítást megelőző konzultációsorozatát szerda este Orbán Viktor kormányfő - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
MTI, 2014. május 14. szerda, 20:21
Fotó: Napi.hu

A megbeszélésen részt vett Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Pintér Sándor belügyminiszter és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

A tárgyaláson felvetődött, szükséges lenne a közfoglalkoztatás meghosszabbítása, hogy a szerződések ne járjanak le szeptember végén, ehhez azonban többletforrást kell biztosítani. Egyeztettek arról is, hogy a Belügyminisztérium miként tudja még aktívabban bevonni a közbiztonság megerősítésébe a helyi önkormányzatokat. Szó esett a mezőőri szolgálat megerősítésének szükségességéről is - mondta Havasi Bertalan.

A fejlesztési forrásokkal kapcsolatban elhangzott: egyetlen forint sem "ragadhat be", minden fejlesztési összeget le kell hívni és fel kell használni a helyi közösségeket szolgáló célokra.

Tárgyaltak ezen kívül a helyi adók szerepéről, mértékéről, a közösségi közlekedés helyzetéről, valamint annak lehetőségéről, hogy az önkormányzatok egységes számlavezetéssel segítsék az államot abban, hogy egyszerűbben juthasson naprakész, pontos pénzügyi adatokhoz - ismertette a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csoda-szar-vas, 2014.05.14 21:39

A képről azért eszembe jut: hogy kerülhet ennyi fallosz egyszerre egy optika látóterébe, ha ez nem pornófilm-forgatás?
Nincs elfogadható magyarázat: ez az!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csoda-szar-vas, 2014.05.14 21:37

ManCity, Barca, Real? Miről maradtam le?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html