Fónagy: eléri a kritikus küszöböt a rezsicsökkentés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) már dolgozik a rezsicsökkentés következő lépésén, így elsősorban a víz- és csatornadíjak mérséklésének lehetőségét vizsgálja, de például a kéményseprési és a szemétszállítási díjak csökkentésének lehetőségét is elemzik - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.
MTI, 2013. január 29. kedd, 16:09
Fotó: Napi.hu

A Kormányzati Információs Központ kedden tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a kormány keddi ülésén tárgyalta a további rezsicsökkentés lehetőségét. Fónagy János - aki a kormány rezsicsökkentést nyomon követő bizottságának vezetője - az MTI-nek hangsúlyozta: a kabinet az ülésén megvitatta a háztartások rezsicsökkentésének eddigi tapasztalatait, valamint a következő időszak feladatait, és megállapította, hogy a tavaly decemberben bejelentett rezsicsökkentésnek köszönhetően közel négymillió magyar háztartásban 10 százalékkal csökkent a villany, a gáz és a távfűtés díja.

A kormány nem fogadja el az energiaszolgáltatói lobbi törekvéseit, mert nem ezen cégek profitját, hanem a magyar családok terheinek mérséklését tartja szem előtt - fogalmazott az államtitkár.

Fónagy János sem a rezsicsökkentés időpontjára, sem annak várható mértékére nem mondott konkrétumot, de hangsúlyozta: "dolgoznak rajta". Hozzáfűzte: tavaly a kormány azért 10 százalékban határozta meg a rezsicsökkentés mértékét, mert ezt látta olyan "kritikus küszöbnek", amelyet már megérez a lakosság.

Az államtitkár szólt arról is, hogy még a héten megjelenik a nemzeti fejlesztési miniszter azon rendelete, amely rögzíti az új, egyszerűbb és áttekinthetőbb energiaszámla mintáját. A mintaszámla első oldalán rögtön látható lesz, hogy az adott háztartásban mennyi idő alatt mennyi fogyasztás volt, míg a díjtételek részletezése a hátoldalon lesz megtalálható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.29 21:48

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html