Fontos posztot kapott Mesterházy Attila

Az MSZP-s Mesterházy Attilát választották a NATO Parlamenti Közgyűlés szocialista frakciójának vezetőjévé - írja az MTI az MSZP tájékoztatása nyomán.
Szász Péter, 2018. november 25. vasárnap, 11:56
Fotó: MTI Fotó - Máthé Zoltán

A héten ülésezett a kanadai Halifaxban a NATO Parlamenti Közgyűlése. Az ülésen új parlamenti elnököt és bizottsági elnököket is választott a közgyűlés. Ennek eredményeképpen választották meg Mesterházy Attilát a NATO tagországok baloldali képviselőcsoportjának vezetőjévé, továbbá a Transzatlanti Védelmi és Biztonsági Együttműködés albizottság elnökévé is.

Magyarország NATO csatlakozása óta először választottak magyar parlamenti képviselőt egy pártcsalád frakcióvezetőjévé - írta az MSZP.

A személyi kérdések mellett a NATO Parlamenti Közgyűlésének ülésén a globális biztonsági környezet megváltozásából fakadó feladatokat és a szövetségen belüli kihívásokat is megvitatták a NATO tagállamok és partner országainak parlamenti képviselői. A közgyűlés továbbá hétfőn elfogadta a szocialista képviselő raportőrként jegyzett, a "Tehermegosztás: új kötelezettségek egy új korszakban" címet viselő a NATO tagországok védelmi kiadásairól szóló jelentését is.

HOZZÁSZÓLÁSOK