A földgázellátásról  és villamos energiáról szóló  törvényeket érintő módosítások célja a közmű-csatlakozások felgyorsítása és a hatósági vizsgálatokhoz kötődő határidő csökkentése. Szigorúbban ellenőriznék például a gáz csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés kiviteli tervét, melyet a kivitelezés megkezdése előtt műszaki-biztonsági szempontok szerinti felülvizsgálatra kell benyújtani a földgázelosztóhoz - írja az NRGReport.com.

Emellett a hatósági vizsgálatokhoz, bizonyos szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjazás mértéke is változik majd. A műszaki-biztonsági hatósági eljárás díjtalan lenne az egyetemes szolgáltatásra jogosultak részére gáz- és villamoselosztóhálózathoz történő csatlakozás esetén. A csatlakozási díj megfizetése alól pedig a fogyasztásmérő kapacitása alapján mentesülhetnek a fogyasztók.

Egy új rendelkezés szerint a villamos energia hálózati csatlakozást az igénybejelentő saját beruházásban is megvalósíthatja, a bejelentett és jogosult villanyszerelők nyilvántartásában szereplő vállalkozások közül kiválasztott vállalkozással - további részletek az NRGReport.com honlapján.

A Napi.hu együttműküdik az NRGReport.com portállal.