Fontos bejelentés: mi lesz Paks 2-vel?

Május-júniusban hozza nyilvánosságra az orosz fővállalkozó az első, a Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzési kiírásokat - jelentette be Valerij Zorja, az ASZE cégcsoport Európai Atomerőmű Építési Osztályának vezetője a Portfolio Clean Energy konferenciáján.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 16. kedd, 15:07
Fotó: Napi.hu

Paks 2 hatalmas projekt lesz, nagyon sok beszállító vehet részt venni benne; az orosz fővállalkozó összességében mintegy 6000 tétel, berendezés beszerzésére ír ki tendert a Paks 2 projektben - mondta Valerij Zorja. A közbeszerzési folyamat 22 nagyberendezés tendereztetésére, közbeszerzésére terjedhet ki.

Az idei évre tervezett közbeszerzésekről elmondta, egész Európára kiterjedően közzéteszik a felhívásokat. A pályázatok hivatalos nyelve az orosz lesz, de miután amerikai és európai cégek is nagy számban vesznek részt projektjeinkben, ez bizonyítja, hogy a nyelv nem lehet akadályt. Ez a piac nemzetközi - tette hozzá. (Titokban összejátszik Brüsszel az Orbán-kormánnyal?)

Az első körben a turbinák beszerzését szolgáló pályázatokat írják ki, de a nukleáris sziget berendezéseire is számos beszállítói tender kiírása várható. Az ütemterv tartása érdekében nyár végéig aláírjuk a szerződéseket - tette hozzá.

A Roszatom projektjeiben Csehország és a cseh ipar nagyon nagy súllyal képviseli magát, a társaság saját elektronikus katalógusának több mint felét cseh cégek teszik ki. A cseh példa pedig a magyar vállalkozások számára is követhető - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK