Fontos bejelentést tett a NAV - minden adózót érinthet

Az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egész addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja, vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet - hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Szepesi Anita, 2018. május 11. péntek, 13:22
Fotó: Napi.hu

A civil kedvezményezett vagy a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást. Csak az adóhatóságnál előzetesen regisztrált intézmény vagy szervezet kaphatja meg az egyházaknak és civil szervezeteknek május 22-ig felajánlható 1+1 százalékot.

Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel, a NAV webes kitöltő programjával lehet. Aki a bevallással együtt szeretné felajánlani az 1+1 százalékot, az az adóbevallás megfelelő oldalának kitöltésével megteheti. Aki azonban külön szeretné nyilatkozatát eljuttatni a NAV-hoz, az a "17EGYSZA" lapon, vagy annak tartalmával megegyező papíros nyilatkozaton ezt megteheti - idézi a közleményt az MTI.

A felajánlók hozzájárulhatnak a rendelkező nyilatkozatban ahhoz is, hogy a civil kedvezményezett kérésére a NAV átadja a nevüket és postai vagy elektronikus levelezési címüket. A civil kedvezményezettek ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2018.05.11 19:58

Visszavontam.
Nem elég pl. a református egyháznak az évi 80 !!!! milliárd ft?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.05.11 18:47

Részben tetszik de bosszant, hogy csak egyházra érvényes ez a rendelkezés.
Megint egy olyan húzás, ami tovább rontja az egyház megítélését, növeli a haragot vele szembe.
Ezért fordulnak el egyre többen az egyházaktól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html