A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően rövid határozathozatalt tartanak, amelynek során kizárólag a villamos energiáról és a földgázellátásról szóló törvényeket módosíthatják, jogszabályba foglalva, hogy az újabb adóterheléseket, így például a közműadót vagy a tranzakciós illetéket nem lehet érvényesíteni a fogyasztói árakban.

A szavazások után elsőként a kormány azon javaslatáról kezdődhet általános vita, amely költségvetési intézménnyé alakítana át huszonnyolc, jelenleg gazdasági társaság formájában működő kórházat.

Ezután tárgyalni kezdhetik a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályainak módosítását, miután a fideszes Kocsis Máté és Csampa Zsolt azt kezdeményezte, hogy vessék folyamatos vizsgálat alá a nemzetbiztonsági ellenőrzésben érintett személyeket annak kiderítésére, hogy a munkakör betöltése alatt is megfelelnek-e a biztonsági feltételeknek.

Ugyancsak ma kerülhet terítékre Pintér Sándor belügyminiszter azon javaslata, amely három hónapra kizárná a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akiknek gyermeke igazolatlanul nem jár iskolába, vagy nem tartják rendben lakókörnyezetüket. Az ülésnap további részében megvitathatják a tavaly elfogadott hegyközségi törvény kormánypárti módosítását.