Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kiss Csaba emlékeztetett arra, hogy táblával jelzik az utakon, ahol fokozott lehet a vadveszély. Felhívta a figyelmet arra: ezeken a helyeken fokozott figyelemmel, lassabban kell haladni, hogy a vad gázolását, illetve a hirtelen fékezés miatt a ráfutásos baleseteket el lehessen kerülni - idézi az MTI.

A statisztikák szerint a balesetek 0,6 százaléka vadgázolás, ezek egyharmada súlyos, kétharmada könnyű sérüléssel végződik. Kiss Csaba elmondása szerint nem jellemző, hogy ezekben a balesetekben emberek életüket vesztenék. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a motorosok nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Mint korábban megírtuk: július végétől augusztus közepéig-végéig tart az őzek násza. Az autósok és a motorosok ilyenkor fokozott vadveszélyre számíthatnak, az állatok szinte bárhol, fényes nappal is hirtelen feltűnhetnek az utakon. Magyarországon körülbelül 350-360 ezer őz él, amely állomány az ország teljes területén fellelhető. Vadelütések szempontjából minden megye érintett, de talán mégis veszélyeztetettebbek az alföldi régiók, ahol intenzívebb mezőgazdasági termesztés folyik.