Fontos határidő közeleg

Jövő szerdáig, azaz február 3-ig még lehet pályázni a kormány szakorvos-jelöltek támogatását célzó rezidens támogatási programjára. Az ösztöndíjasok a szakmai területtől függően havi nettó 100-150-200 ezer forintban részesülhetnek - adta hírül az egészségügyi államtitkárság.
Napi.hu, 2016. január 28. csütörtök, 18:53

A kormány a szakorvos és szakgyógyszerész-jelöltek itthon tartása érdekében meghirdetett ösztöndíjpályázatra a most meghirdetett pályázattal együtt eddig csaknem 5 milliárd forintot biztosított. Az ösztöndíjakat eddig közel 2500 fiatal orvos vette igénybe.

A most meghirdetett pályázat keretén belül 786 jelölt regisztrált eddig az elektronikus felületen az ösztöndíj benyújtása érdekében, közülük 604-en már benyújtották pályázatukat.

A szakorvosjelöltek a Markusovszky Lajos Ösztöndíjra, a szakgyógyszerész-jelöltek a Than Károly Ösztöndíjra pályázhatnak, és havonta nettó 100 ezer forint juttatásban részesülhetnek. A betöltetlen házi gyermekorvosi körzetek betöltését szolgáló Méhes Károly Ösztöndíjat elnyerő gyermekszakorvos-jelöltek, valamint a Gábor Aurél ösztöndíjas sürgősségi szakorvosjelöltek havi 200 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.

Valamennyi ösztöndíj esetén szükséges a kiírásban szereplő általános feltételek vállalása.

A pályázati felhívás, illetve a pályázati feltételek az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ honlapján érhetőek el.

HOZZÁSZÓLÁSOK