Fontos kijelentést tett Tarlós István

Az építőipari helyzettel, a bérköltségek emelkedésével indokolta a tervezett költségek túllépését a 3-as metró felújításával összefüggésben Tarlós István főpolgármester az InfoRádióban.
Domokos László, 2017. június 13. kedd, 21:40
Fotó: Napi.hu

Budapestnek 137 milliárd forintra érvényes támogatási szerződése van a magyar állammal, ez stabil fedezet, ez rendelkezésre áll. A fővárosnak van egy több mint 30 milliárd forintos pénzmaradványa, amely várhatóan biztosítja a metróvonal felújításának teljes befejezését - mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szeptemberben megkezdődhet az alagút és egy állomási szakasz felújítása, a teljes munka 2020-ra fejeződhet be.

Nem a Bálna eladásából fedezné a főváros a metró felújításához szükséges pluszforrást

- mondta a főpolgármester. Tarlós István szerint ez nem fedezné a felmerülő költségeket. Szavai szerint szó van az épület eladásáról, zajlik az értékbecslés.

Beszélt arról is, hogy a kiszámíthatatlanság, az útlezárások és forgalomelterelések miatt javasolja a Fővárosi Közgyűlés a futóversenyek számának korlátozását. A rendeletről szerdán dönt a főváros.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.06.13 23:40

Undorító ez a cicaharc a hármas metró felújítása körül. Meg kellene várni egy súlyos balesetet? Egészen fönt is tudomásul vehetnék már, hogy a felújítás halaszthatatlan. Orbán és Tarlós csak üzengetnek egymásnak és össze-vissza hazudoznak.

Azt várom el tőlük, hogy face-to-face leülnek egy asztalhoz és a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón mindkettőjük részéről ugyanaz a mondat hangzik el: "megvan a pénz a hármas metró teljes felújítására, azt azonnal el lehet kezdeni, a közben felmerülő esetleges többletköltségeket is álljuk!"

Volt pénz a stadionokra? Volt! Akkor erre is legyen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bela21, 2017.06.13 23:13

Taplós Pista ismét segget csinált a szájából. Először kijelentette, hogy ha a kormány nem ad több pénzt, akkor nem lesz felújítás. Majd miután Or bán kéjes vigyorral közölte, hogy a felújításhoz hiányzó 30 milliárdot a kormány boldogan kifizeti, csak nem a metróra, hanem egy nélkülözhetetlen teniszstadionra és még egy másik hasonlóan nélkülözhetetlen projektre, akkor kisomfordált és bejelentette, hogy előveszi a malacperselyből a dugipénzt, hogy mégis megkezdhesse a felújítást.
Ami pedig a több mint 20 szálékos drágulást illeti, azt nem az építőipari költségek ÉS a bérek emelkedése okozta ( akettő egyébként gyakorlatilag ugyanaz), hanem a fidesz-közeli vállalkozók mérhetetlen étvágya. Tessék csak odafigyelni a hétről hétre dráguló vizes VB-t ténylegesen megépítő alvállalkozók sirámaira: a pofátlanul drága vállalási összegeket lenyúlták és még az aprópénzért dolgozó al-al-alvállalkozókat sem fizették ki.
Tisztességes embernek régen fél kellett volna állnia a polgármesteri székből és azt mondani: Tessék uraim, csináljanak amit akarnak, de én nem fogom elvinni a balhét mások helyett!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html