Fontos változás jöhet az albérletpiacon

Több elemből álló lakásbérleti koncepciót készített egy szakmai szervezet, amelyet átadnak a nemzetgazdasági tárcának. Az elképzelések jogbiztonságot és alacsonyabb bérleti díjakat ígérnek.
Komócsin Sándor, 2017. június 29. csütörtök, 08:38
Fotó: Napi.hu

Javaslatcsomagot készített a Habitat for Humanity Magyarország a bérlakáspiac működésének javítására, amelyet csütörtökön adnak át a nemzetgazdasági tárcának - írja a Magyar Nemzet. A csomag egyik eleme a jogbiztonságot erősítené mind a bérlők, mind a bérbeadók érdekében. A cél az lenne, hogy az esetleges jogvitákat gyorsan és olcsón megoldhassák.

A Habitat adókönnyítéseket is javasol, amelyekkel a lakások hosszú távú bérbeadását ösztönöznék. A szervezet felveti, hogy a kormánynak támogatnia kellene a nonprofit lakástársaságok alakítását, amelyek részben közvetítőként, részben fenntartóként segíthetnék az albérletpiacot. Ezenfelül olyan lakásszövetkezeteket is támogathatna a kormány, amelyek azokkal foglalkoznak, akik nem képesek önerejükből megoldani lakhatásukat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

realestate, 2017.06.29 09:17

Mi ez a Blikkes cím?? Jöhet?? Kb annyi esély van rá mint Szálasinak a népbíróság előtt volt... :)))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html