Fontos változás jön a háziorvosoknál

Az egy éve folyó egyeztetések eredményeként hónapokon belül megegyezhetnek hatáskörük bővítéséről a háziorvosokkal - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth rádióban.
MTI, 2017. január 19. csütörtök, 08:26
Fotó: Napi.hu

A lakosság egészségét az szolgálja majd a legjobban, ha minél több szűrést, vizsgálatot végezhetnek el a kórházak, szakrendelők helyett a háziorvosok, akikhez a leggyakrabban járnak az emberek - vélte a politikus.

A kormányzat célja az, hogy kifizetődő legyen háziorvosnak, házi gyermekorvosnak lenni; a finanszírozást az utóbbi években mintegy másfélszeresére emelték, és egyre többen - a 2015-ös mintegy hetven után körülbelül százan - vettek részt a praxis- és letelepedési pályázatokon.

Az előbbin 4, utóbbin 6-10 milliós vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek az orvosok a praxis megvásárlására, illetve arra, hogy megteremtsék egy már legalább egy éve üresen álló praxis betöltésének feltételeit.

Az államtitkár az M1-en is haknizott, ott azt mondta, hogy nincsen üres praxis, mindenhol el vannak látva a betegek. Ugyanakkor megjegyezte, már most lépni kell, hiszen a háziorvosi "korszerkezet" miatt 5-10 év múlva komoly probléma lehet az orvoshiány.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

a nagy hohoohooo, 2017.01.19 14:35

Bence te a meteorológiai jelentéssel szólva hülyébb vagy mint a sokévi átlag,a kórházak jól felszerelt ,hozzáértő személyzete nélkül soha nem fog tudni gyógyítgatni,mert az csak gyógyítgatás ami ma a háziorvosoknál folyik,az a cél mind több magyar pusztuljon el?......,hogy is mondta az a félkegyelmű orbánseggszolgálatos Boros akit a nyilas echó trévében futtatnak,három és félmillió emberre nincs szükségünk,ott fogjuk ,hagyni őket az út szélén......megdögleni..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2017.01.19 14:16

"A lakosság egészségét az szolgálja majd a legjobban, ha minél több szűrést, vizsgálatot végezhetnek el a kórházak, szakrendelők helyett a háziorvosok, akikhez a leggyakrabban járnak az emberek"
Azért kapják a nagy fizetést, hogy feltalálják azt amit már régen tudunk:) Ezután már csak az kell, hogy az eddig többségében papírmunkát végző háziorvosok, visszatérjenek az orvosláshoz.

A kormányz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html