Fontos változás jön a nyugdíjak folyósításában

A Magyar Államkincstár (MÁK) 2017 november elsejétől látja el az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait, most készül fel a szervezet arra, hogy ezt a munkát a tőle elvárt pontossággal végezze el - mondta el a MÁK elnöke az MTI-nek Tatán pénteken, ahol kihelyezett igazgatósági ülést tartottak.
Papp Zsolt, 2017. június 9. péntek, 12:44
Fotó: Napi.hu

"Egymillió ember bérszámfejtését végezzük, 13 ezer intézménynek vezetünk számlát és a feladatokat mindig pontosan teljesítettük, az elkövetkezendőkben is ez a célunk" - mondta Dancsó József, majd kijelentette, "politikai haszonszerzés" vezetheti azokat a felvetéseket, melyek szerint késdelem várható a nyugdíjak folyósításánál.

Az elnök hozzátette: a nyugdíjak kifizetését ugyanolyan pontossággal végzik majd, mint a volt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásainak folyósítását.

A 2016. évi egységes kérelmek kifizetése rendben zajlik, a feladattal június 30-ig kell végezni és már csak néhány tízmilliárd forint kifizetése van hátra. Ezen a héten is több mint húszmilliárd forintot utaltak át a munkatársaink - ismertette Dancsó József.

Idén több mint 175 ezer egységes támogatási kérelem érkezett be, csaknem ötmillió hektárnyi területet érintve. Az állatállomány vonatkozásában közel 450 ezer tehén után igényeltek támogatást. A jogosultsági ellenőrzések után a MÁK október 15-től kezdi meg az előlegek kifizetését - mondta a kincstár elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

stat, 2017.06.09 20:46

Hajaj, ezek az átszervezések még sosem voltak zökkenőmentesek, ha csak a gázművekre gondolok, (hónapokkal később jött a számla) de a szemétszállítást sem tudom már követni, hogy mikor fizettem és mikor kell fizetni. Azért a nyugdíjak késedelmes fizetése komoly gondot okozna, persze nem a milliót kapó időseknél.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

LHedvig, 2017.06.09 15:21

Micsoda cím! Hol van leírva a 'fontos változás'...? Mert én nem találtam. Csak a MÁK saját fényezését...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html