Fontos változás jön májustól

Május első napjától a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogát érintő jogügylet ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni - ezt a szabályt az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza.
MTI, 2014. április 19. szombat, 09:29
Fotó: Napi.hu

A biztonsági jelet - fizetség ellenében - a Magyar Ügyvédi Kamara bocsátja az ügyvédek rendelkezésére. A jelek - bélyegek - sorszámozottak, és hamisítás elleni védelemmel vannak ellátva.

Az ilyen biztonsági jel csak föld tulajdonjogának átruházására irányuló - vagy föld tulajdonjogát érintő más - jogügylet okirati ellenjegyzéséhez használható fel.

Az ügyvéd az ellenjegyzéssel egyidejűleg a biztonsági jel felhasználását a területi kamaránál - elektronikusan - aktiválja.

Az ügyvédi ellenjegyzés érvénytelen, ha nincs rajta a szóban forgó biztonsági jel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.04.19 15:29

Jó nagy szívás lesz - az ügyvédi költség alaposan megdrágul.

De a kisember ne is akarjon fődet venni.

Az Mr. Közgép és Mr. Bonafarm dóga.

Amíg ki nem sajátítják.

Vagy 50 %-os havi adóval nem sújtják.

Remélem, nagyon hamar.

Narancsisztán elmúltával azonnal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.04.19 13:42

ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni ......24 éves késés ...,ez is ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html