Fordulat jöhet a magyar munkahelyeken

Kevesen dolgoznak rugalmas munkaidőben, de egyre nagyobb rá az igény, és hamarosan elterjedhet Magyarországon is.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 10. péntek, 08:16
Fotó: Pixabay

Magyarországon az alkalmazottak kevesebb mint harmada dolgozik csak rugalmas munkarendben, de várható, hogy osztrák mintára hamarosan a munkavállalói csoportok javasolják majd a munkáltatónak a munkaidő-beosztás megváltoztatását. Addig is a munka törvénykönyvéből levezetve munkahelyenként igyekeznek a számukra kedvező munkarend kialakítására - írta csütörtöki számában a Népszava az MTI szerint.

A rugalmas munkaidő-szervezést számos hazai munkahely alkalmazza sikerrel; a gyakorlat szerint a dolgozó napi munkaideje egy részében - jellemzően 10 és 15 óra között - a munkahelyén tartózkodik, a nyolc órából hiányzó délelőtti és délutáni résszel pedig szabadon, illetve a közvetlen munkatársakkal egyeztetve gazdálkodik - olvasható a napilapban. A munkaidő-nyilvántartást ugyanúgy vezetni kell, mintha kötött munkarendben dolgoznának, és heti-havi összesítésben le kell dolgozni a törvényes munkaidőt - jelezték.

Nemzetközi szinten tízből négy munkavállaló dolgozik rugalmas munkarendben, Magyarországon viszont csak tízből három - idézte a lap a Randstad Workmonitor első negyedéves felmérését. Pedig igény volna rá, különösen az úgynevezett Z generáció (az 1990-es években születettek) elvárása a kötetlenebb foglalkoztatás.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2018.08.10 11:24

A magyar munkaadók hozzáállása: "Csak olyankor lehet kivenni a maximumot egy alkalmazottból, amikor a főnök szeme előtt van"... tehát mivel a főnök munkaidején kívül nincs lehetőség az alkalmazottak csúcsra járatására, ezért mindenkinek igazodnia kell a hajcsár munkaidejéhez.
Kizárólag ezen okból ismeretlen a távmunka is Magyarországon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html