Fordulat a táppénznél és a betegszabadságnál - sokan féltik a fizetésüket

Egyre kevesebb időt töltenek munka nélkül a magyar munkavállalók: míg a rendszerváltás utáni években átlagosan 45 napnyi munkaidő-kiesés jutott egy dolgozóra, addig az utóbbi években csupán 39. Nem a fizetett szabadságok száma csökkent azonban le, hanem a betegség miatti távollét lett jelentősen kevesebb - idézi a Népszava a KSH Munkaidőmérleg című friss kiadványát.
K. Kiss Gergely, 2018. július 10. kedd, 19:20
Fotó: Napi.hu

A tanulmány szerint 2016-ban a versenyszférában összességében a hivatalos munkanapok 14 százalékában nem dolgoztak szabadság, betegség, igazolt vagy igazolatlan távollét miatt. Összesen 255 munkanapot kellett volna teljesíteni, ebből egy átlagos dolgozó csaknem 27 napot szabadságon töltött - olvasható a lapban.

A munkavállalók által kivett fizetett szabadság átlagos hossza egyébként 1995 óta lényegében állandó, mivel a szabadságra vonatkozó törvényi előírások alapvetően nem változtak ez idő alatt (1992-ben viszont még 3 nappal kevesebb szabadságra mentek el a dolgozók). Más a helyzet a betegség miatt munkától távol töltött napokkal, amelyek száma folyamatosan csökken: 1992-ben még átlagosan 17 napot nem dolgoztak betegség miatt a munkavállalók, 2016-ban viszont már csupán 10 napot vettek ki betegség miatt. Vagyis látszólag egyre kevesebbszer betegednek meg a magyar dolgozók.

Kicsi a valószínűsége, hogy a statisztikai adatok hátterében valóban a dolgozók javuló egészségügyi állapota állna. Sokkal valószínűbb, hogy a munkavállalók inkább betegen is egyre inkább bemennek dolgozni.

A jelenlegi munkaerőhiányos helyzetben kevesebb okuk van a munkavállalóknak az állásuk elvesztésétől tartani, egy betegség idején azonban joggal tarthatna attól, hogy jelentősen csökken a keresetük - mondta a lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke. A táppénz összege ugyanis olyan kevés - a napi átlagkereset 50-60 százaléka -, hogy a munkavállalók inkább betegen is bemennek dolgozni. Pláne, hogy a legtöbb munkaadó havi 10-15 ezer forintos jelenléti bónuszt is fizet dolgozóinak. Ennek felét azonban már egy egynapos távolmaradással is elveszítik, 2-3 napos betegség esetén pedig az egészet.

Valószínűsíthető az is, hogy a kisebb szervezeteknél dolgozók gyakrabban mennek betegség idején inkább fizetett szabadságra, mint táppénzre vagy betegszabadságra.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.07.12 13:01

jaja, ami a serpenyo egyik feleben az van, hogy kevesebb a kamu hianyzas, addig a masikban meg az van, hogy egyesek akkor is bemennek betegen dolgozni, amikor kurvara nem kene. az meg hagyjan, hogy sokkal kevesbe termelekenyek, mert amig kart nem csinalnak, de a 0-nal tobb, amit csinalnak addig meg a munkaltatonak is megerne rovidtavon.

hosszutavon azert mar problema lehet, szovodmenyek, tovabbi fertozesek a legyengult immunrendszer miatt, es nem beszelve, amikor komplett osztalyokat vegigfertoz egy ember, aki baszott otthonmaradni. szaval en ovatosan tapsikalnek a mostani rendszer miatt, mert ez megint egy tipikus orbani elbaszas all a hatterben, egy jol beazonositott problemakorre (kamu tappenz), egy elbaszott szar rendszert dolgoztak ki (atlagber 50%-os tappenz), aminek oriai tarsadalmi kart okoz, foleg hosszutavon.

a megfelelo megoldas az lenne, ha a zorvosok nem elnenek vissza a rajuk bizott felelosseggel, es nem humanitarius alapon adnanak tappenzt. ezen a reszen kene belenyulni a szabalyozasba, nem pedig az influenzas embereket penzbeli retorzioval munkaba kenyszeriteni, ahol megfertoznek 10 masikat, majd meg osszeszednek egy tudogyulladast is szovodmenynek, hogy az eredetileg 1 hetes tappenz helyett akar 2-3 hetre is kiessenek a munkabol.

itt angliaban pl van egy minor illness kategoria, evente par napot siman bemondasra otthon maradhatsz, mindenfele igazolas nelkul kikuralni magad. itt valahogy rajottek, hogy ha paran logasra is hasznaljak fel, meg cegszinten is jobban megeri, hogy valos problema eseten tenyleg nem erzi azt az ember, hogy be KELL mennie...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.07.11 16:40

@Borisz1106: lehet, de az is igaz, hogy akár már 3 - 4 napot is megérezhetsz a fizudban ha táppénzre mész. Elég egy influenza. Naná hogy inkább bemennek az emberek dolgozni. Igaz ilyenkor a produktumuk is egyenlő a nullával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2018.07.11 15:03

Mi ebben a meglepő?
"1992-ben még átlagosan 17 napot nem dolgoztak betegség miatt a munkavállalók, 2016-ban viszont már csupán 10 napot vettek ki betegség miatt. Vagyis látszólag egyre kevesebbszer betegednek meg a magyar dolgozók"
2011-ben a táppénzcsalást betették a Btk-ba, akár 2 év börtönnel is büntethető.
Vége is lett rögtön annak, hogy majd a házi orvossal kiíratom magamat. 15 nap betegszabadságra kiír 1 évben de többre ha nincs bajod biztos nem fog! Ott ugyanis már a TB fizeti az ellátást. Megtörtént eset:: elment táppénzre az egyik festő srác - mivel fájt a dereka, kiírta az orvos, és kivizsgálásra beutalta. Kivizsgálásra nem ment, de elment maszekban kifesteni egy üzlethelyiséget. Elkapták a munkaügyi ellenőrök. Mivel táppénzen volt azonnal a házi orvosát vették elő. Mégis hogyan lehet, hogy táppénzen lévő, beteg ember vígan dolgozgat miközben az ágyat kellene nyomnia. A házi orvosnak nem lett belőle végül baja - de csak azért mert a srác nem ment be a kivizsgálásra.
Szóval ez nagyban belejátszik abba, hogy majdnem 40%-kal kevesebbet vannak a munkavállalók betegállományba ma, mint pl. 1992-ben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

werinter, 2018.07.11 14:39

Szerintem a táppénz mellett érdemes lenne bevezetni egy külön kategóriát az egészséggel kapcsolatos hiányzások terén. Mégpedig a különböző vizsgálatok (sokszor kötelezőek) miatt történő hiányzásra kellene valami kevésbé "szankcionáló" táppénzrendszer szerűséget bevezetni. Mert azért lássuk be nem ugyanaz, ha valaki tüsszent kettőt és otthon fetreng 1 hetet, vagy ha kivizsgálás miatt kell hiányoznia a munkahelyéről. Utóbbi esetben simán megkaphatná a napi bérének mondjuk a 80-85%-át.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csel, 2018.07.11 12:11

Legyen 200e nettó, mozgóbérrel, egy kis túlórával, mert megengedő vagyok. 2 hét táppénz után: a táppénz jóval kevesebb, "egyéb" juttatás (Bözsi, stb.) nincsen (szerencsés esetben csak a fele), mozgóbér csökken (szerencsés esetben csak a fele), túlóra kevesebb... Hazavisz: 100, jó esetben 150-et.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html