Fordulat az iskolai lőterek ügyében

A lőtereket a sportolási lehetőségek bővítése céljából mérték fel - mondta a Magyar Időknek adott interjújában a Klebelsberg Központ elnöke. Solti Péter úgy fogalmazott, akkor valósulhat meg, ha az iskola igényli - idézi szavait az InfoRádió.
Domokos László, 2017. június 28. szerda, 07:12
Fotó: Napi.hu

A sportolási lehetőségek bővítése volt a cél a lőterek felmérésekor - hangsúlyozta Solti Péter. Véleménye szerint ez egy lehetőség, amely akkor valósulhat meg, ha az adott iskola is igényli.

A sportlövészet, ahogy a küzdősportok is, sok képességet fejleszt, javítja a koncentrációs készséget, önfegyelemre nevel. Egyelőre az igények felmérésénél tartunk, majd amikor rendelkezésre állnak az adatok, akkor fogunk javaslatot tenni az oktatási minisztériumnak - mondta a Magyar Időknek a Klebelsberg Központ elnöke.

Solti szerint sikeresen lezajlott az állami intézményfenntartás decentralizációja, már nem az a kérdés, jó-e az új rendszer, hanem az, hogyan lehet még jobban működtetni. A Klebelsberg Központ elnöke hozzátette, már nem fordulhat elő, hogy nem fizetnek ki túlórákat. Az 59 tankerületi központ létrehozása egy működőképes fenntartói konstrukció - szemlézett a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK