Forgalmi káosz várható a délután Pesten

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten egy szombat délutáni demonstráció miatt, több tömegközlekedési eszköz pedig módosított útvonalon közlekedik majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Inforádió, 2012. augusztus 25. szombat, 09:39
Fotó: Napi.hu

Szombat délután 3 órától demonstrációt tartanak a Hősök terén, várhatóan este 7 óráig. A rendezvény miatt már kora délutántól lezárják a Dózsa György utat a Hősök tere környezetében, emellett a környéken több helyen megállási tilalom lép életbe - írta a BKK.

Biztonsági okból, hatósági döntés alapján a kisföldalatti szombat délután 15 órától várhatóan 17:30 óráig csak a Vörösmarty tér és az Oktogon között közlekedik. Az Oktogon és a Mexikói út között földalatti pótló autóbuszokat közlekedtet a BKK terelt útvonalon, a Podmaniczky utcán és a Városligeten át.

A közlemény szerint már péntek este 10 órától szombat este 8 óráig tilos lesz megállni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján a Kodály körönd és a Hősök tere között, az Olof Palme sétányon a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti szervizút között, valamint az Állatkerti körúton a Hősök tere és az Állatkerti út között.

A forgalomkorlátozások miatt a tömegközlekedési útvonalakon is több változásra kell számítani. Az 1-es metró szombat délután 2 órától várhatóan este 7-ig nem áll meg a Bajza utca megállóban, és várhatóan délután 3 órától a Hősök tere és a Kodály körönd megállókban sem.

A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion irányába, a 79-es trolibuszok a Keleti pályaudvar irányába délután 3 órától várhatóan este 7 óráig módosított útvonalon, a Városligeten át közlekednek.

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok szintén délután 3 órától várhatóan este 7 óráig módosított útvonalon közlekednek az Ajtósi Dürer soron és a Városligeten át. A 105-ös autóbusz délután 3 órától várhatóan este 7 óráig az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán keresztül közlekedik.

"A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a demonstráció idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom" - írták, hozzátéve, ha a rendőrség úgy határoz, az érintett járatok útvonalán további forgalomkorlátozásra is számítani lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ordog666, 2012.08.25 10:21

Forgalmi káosz Budapesten szombat délután ? Hiszi a piszi.
Nagy eszek megint kitalálnak butaságokat ! ! !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html